Ten Kate lanceert Pleun’s Regenboogijsje X-Mas Edition

Na het succes van de Lebuinuskerk en de roodgele Santa Claus komt Ten Kate Flowers & Decorations ook deze kerst met een nieuwe speciale x-mas edition van een Deventer icoon. Een uniek handgeblazen en -beschilderde kersthanger van 17 cm van het Pleun’s Regenboogijsje met een écht houten stokje! Elk item is dus niet alleen supercool, maar ook nog eens uniek!

Met de verkoop van dit product steunt Ten Kate Flowers en Decorations de Stichting Voor Pleun. 

Pleun’s Regenboogijsje
Pleun’s Regenboogijsje is een ijsje met een serieuze boodschap. Naast een vrolijk meisje dat gek is op regenbogen is de 8-jarige Pleun uit Deventer namelijk ook één van de 60 kinderen in Nederland die de ziekte van Batten heeft. Deze stofwisselingsziekte met een dodelijke afloop is op dit moment (nog) niet te behandelen. Om meer onderzoek naar de genezing van Batten mogelijk te maken, besloten Pleuns ouders actie te ondernemen en organiseerden ze meerdere actie’s voor o.a. meer awareness en naamsbekendheid. 

Samen met ijsprofessor Matthijs Maassen (Onwijs Lekker IJs) ontwikkelden ze ook een lekker en verantwoord ijsje waarvan een deel van de opbrengst naar wetenschappelijk en medisch onderzoek gaat. En de kleuren, die mocht Pleun bepalen. Daar hoefde ze niet lang over na te denken: alle kleuren van de regenboog natuurlijk! Pleun is twee jaar na de diagnose al zo goed als blind. Zij weet niet welke aftakeling haar zonder behandeling nog meer te wachten staat.

Meer over Pleun

In samenwerking met