Ruim 75.000 Pleun’s Regenboogijsjes verkocht

Weten jullie het nog? Dat onze dochter Pleun (toen net 6 jaar oud) vlak voordat ze volledig blind werd haar eigen ijsje mocht komen ontwerpen bij IJsprofessor Matthijs Maassen in Nijmegen? En dat we dat ijsje wilden gaan verkopen om op een positieve manier aandacht te vragen voor de ziekte van Batten en tegelijkertijd geld wilden ophalen voor het goede doel? Van dat ijsje zijn inmiddels ruim 76.367 ijsjes verkocht waardoor we ruim 38.153,50 euro extra hebben kunnen doneren aan Stichting Beat Batten, een stichting die zich inzet voor meer onderzoek en behandeling van deze slopende stofwisselingsziekte.

Nog meer verkooppunten gezocht!

Om nog meer verkooppunten (horeca, recreatie, retail en evenementen) aan ons te verbinden staan we op 29, 30 en 31 januari op de Easyfairs Horecavakbeurs in Hardenberg. Superleuk om te zien dat heel veel horeca-ondernemers het ijsje al kennen en ook verkooppunt willen worden!

Nog even over dat ijsje

Pleun’s Regenboogijsje is een volledig veganistisch fruitijsje met zes lagen, elke laag heeft een andere kleur van de regenboog. Het beste van alles is dat het gemaakt is van echt fruit, zonder toegevoegde concentraten, extracten of andere onnodige ingrediënten. De smaken variëren van aardbei tot mango, ananas en ananas. We gebruiken natuurlijke kleurstoffen zoals spirulina voor de groene en blauwe ananassmaken, en bosbessensap voor de paarse aardbeismaak.

Spirulina is een eetbare microalg die boordevol voedingsstoffen zit. Het wordt beschouwd als het meest voedzame ‘greenfood’ ter wereld, omdat het rijk is aan eiwitten en alle essentiële aminozuren bevat.

Het Pleun’s Regenboogijsje wordt op ambachtelijke wijze gemaakt door de IJsprofessor en individueel verpakt. Het bijzondere is dat het fruitijsje ook daadwerkelijk voedingswaarde heeft, omdat we ervoor zorgen dat de koelketen niet wordt onderbroken en er geen pasteurisatie plaatsvindt voor het fruit dat we gebruiken. We gebruiken alleen biologische ingrediënten en zijn momenteel zelfs in afwachting van onze bio-certificering van SKAL. Daarnaast is het ijsje gluten- en lactosevrij, wat wil je nog meer?

Stichting Voor Pleun

Vanaf komend seizoen is onze eigen Stichting Voor Pleun gekoppeld aan de donatie per verkocht ijsje. Op onze website www.voorpleun.nl vertellen we je graag meer over deze stichting. Daarnaast zullen we ons als ouders natuurlijk ook blijven inzetten voor Stichting Beat Batten.